Våra måltider

Den kost barnen erbjuds är en mycket viktig del av vår verksamhet. Barnen ska dagligen erbjudas en bra och varierad kost. Ordet kost betyder mycket mer för oss än bara intaget av mat. Hur måltiderna serveras och presenteras är något vi lägger mycket energi på.

Varje dag serverar vi:

Frukost kl 7.30-8.00    Här erbjuds barnen en bra variation av gröt, yoghurt och olika sorters hembakatbröd med pålägg som t ex ägg, skinka, ost eller leverpastej. Till detta serveras mjölk eller vatten.

Frukt kl.10.00

Lunch  kl.11.00  I kommunen finns en gemensam meny för skolor och förskolor, men variationer kan förekomma på vissa förskolor. Lunchen håller en hög kvalité då den tillagas på  en av våra förskolor av utbildad kock. Kosten är varierad och  luncherna består av både traditionell kost som spagetti och köttfärssås till diverse gryttor, soppor och gratänger eller rätter inspirerade från olika kulturer.  Alla maträtter lagas från grunden. Vi anpassar menyerna så att måltiderna ska innehålla så lite socker som möjligt. Däremot kan rätter som till exempel pannkakor och köttbullar ha sylt eller ketchup som tillbehör.

 De olika högtiderna firar vi  med anpassad buffé.  

Mellanmål  kl. 14.15 Här erbjuds barnen gröt, yoghurt, smothie eller bröd med pålägg. Till detta serveras mjölk eller vatten.

Frukt   kl.16.30  Endast för de barn som har avtalad tid längre än till kl 16.30.
 

 

Hållbar utveckling
Det pågår ett aktivt arbete på olika plan i Huddinge kommun för en hållbar utveckling av vårt samhälle och ett ekosystem i balans. Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet och försöker att inte slänga mat i onödan, både i köket och bland barnen.